Gadirtha impingens is een nachtvlinder van de familie visstaartjes (Nolidae). De soort komt voor van Noord-India en Zuid-China tot Queensland, de Bismarck-archipel en de Salomonseilanden, evenals in Japan (Honshu, Shikoku, Kyushu, Tsushima). Het leefgebied bestaat uit laaglandgebieden tot 2.600 meter, maar de soort komt het meest voor op hoogtes variërend van 1.000 tot 2.000 meter.
De rupsen voeden zich met Sapium en Stillingia.
Ondersoorten Gadirtha impingens impingens Gadirtha impingens guineana Swinhoe, 1918 Gadirtha impingens tinctoides Snellen, 1877 Gadirtha impingens uniformis Sugi, 1982
impingens