Dyspessa cerberus is een vlinder uit de familie van de Houtboorders (Cossidae). De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst voorgesteld door Franz Daniel in een publicatie uit 1939.
Verspreiding De soort komt voor in Turkije en Syrië.
Ondersoorten Dyspessa cerberus cerberus Daniel, 1939 Dyspessa cerberus albinervis Yakovlev, 2008 (Syrië)
cerberus