Dryadaula orientalis is een vlinder uit de familie Dryadaulidae. De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst voorgesteld door Jinhyeong Park en Sadahisa Yagi in een publicatie uit 2024.
Verspreiding De soort komt voor in Japan (Honshu, Shikoku, Kyushu).
Biologie De vlinders vliegen van mei tot in september. De eitjes worden op dode bladeren gelegd van soorten van het geslacht Sasa.
orientalis