Eublemma candicans is een vlinder uit de familie van de spinneruilen (Erebidae). De wetenschappelijke naam van deze soort werd voor het eerst voorgesteld als Cucullia candicans door Jules Pierre Rambur in een publicatie uit 1858.

Verspreiding De soort komt voor in de droge steppeachtige gebieden van Zuid-Spanje, Marokko, Algerije en Tunesië.

Vliegtijd De vlinder vliegt van mei tot in augustus in één generatie.

candicans