Drasteria flexuosa is een vlinder uit de familie van de spinneruilen (Erebidae). De wetenschappelijke naam van deze soort is voor het eerst voorgesteld als Ophiusa flexuosa door Édouard Ménétries in een publicatie uit 1848.
Verspreiding Deze soort komt voor in het Midden-Oosten en verder oostelijk tot in Mongolië, waaronder Zuidwest-Rusland, Turkije, Syrië, Egypte, Israël, Jordanië, Saudi-Arabië, Irak, Iran, Kazachstan, Oezbekistan, Afghanistan, China en Mongolië.
Ondersoorten Drasteria flexuosa flexuosa = Ophiusa singularis Kollar, 1849 = Leucanitis flexuosa var. caspica Staudinger & Rebel, 1901 Drasteria flexuosa mongolica (Staudinger, 1896)Mongolia = Leucanitis flexuosa var. mongolica Staudinger, 1896 = Drasteria pulverosa Wiltshire, 1969 = Drasteria pulverosa intermedia Ronkay, 1983
flexuosa